Saveti za pravljenje aviona od papira

 

Pravljenje aviona od papira, iako izgleda kao lak posao, ume ponekad da bude komplikovano. Čini nam se da iako smo uradili sve kako treba, avion opet neće da leti onako kako smo zamislili. Postoje određena pravila kojih se treba pridržavati prilikom pravljenja papirnih aviona.

 1. Savijanje

 Pravljenje dobrog aviona počinje od dobrog savijanja papira. Ako ne savijemo papir tačno onako kako treba, letačke karakteristike aviona neće biti na zavidnom nivou.

   2. Simetrija

Većina papirnih aviona je ista sa obe strane i levo krilo je obično preslikana slika desnog krila. Ipak, ako savijemo papir tako da je jednahttp://modelarstvo.org/wp-includes/js/tinymce/plugins/wpeditimage/img/delete.png strana samo za nijansu drugačija, avion neće leteti pravo, ako čak uopšte bude i leteo. Zlatno pravilo je da ako se napravi greška na jednoj strani, da se potom napravi i na drugoj.

3. Bacanje

Prvih nekoliko bacanja aviona trebaju da budu lagani. Bez obzira koliko je dobro savijanje, početni letovi neće biti zadovoljavajući.

4. Bacanje, provera i podešavanje

Ako napravimo avion, i on ne leti odmah kako treba, potrebno je podesiti krila. I to: simetriju, ugao krila i elevatore.

5. Ako sve ovo ne da rezultate…

Neki avioni izgledaju savršeno, ali koliko god se trudili neće da lete kako treba. U tom slučaju uzmite novi list papira i napravite novi avion!

reverse phone lookupTattoo DesignsSEO