Presvlačenje i lakiranje avio modela

Leteći modeli presvlače se papirom, specijalnom plastičnom folijom (Monokot i sl.) i svilom. Mi ćemo ovde govoriti o presvlačenju papirom, s obzirom na to da se on najčešće primenjuje pri izradi modela.

Presvlake se lepe razređenim hladnim lepilima (drvofiks i sl.) ili još bolje bezbojnim nitro lakom.

Presvačenje se sastoji u tome da se najpre makazama izreže papir nešto većeg oblika od dela koji se presvlači. Zatim se pri presvlačenju krila i repa, lepkom premažu letvice i rebra a preko namazanog dela nalepi se papir. Treba paziti da se papir ne nabora i da je dobro zategnut. Krajevi koji preostanu obrežu se britvicom. Prvo se presvlače površine s donje strane.

Na kraju se presvlaka zateže vlaženjem vodom uz pomoć prskalice, krpicom, papirom i sl. Presvlaka se navlaži tek kad se lepak osuši. Pri tome treba nastojati da papir jednolično blago navlažimo. Krilo ili stabilizator stavlja se sada u “kalup” odnosno optereti se na ravnoj dasci, zbog toga što se vlažni papir sušenjem zateže pa bi se stezanjem moglo iskriviti tj. izvitoperiti krilo.

Da bi se presvlaka na modelu ojačala i zaštitila od vlage, model se lakira dva do tri puta razređenim običnim bezbojnim nitro lakom. Lakira se pljosnatom, mekom četkom širine 25 do 30 mm.

Presvlaka na sobnim modelima lepi se razređenim nitro lakom, karbofiksom, vodom i sl. Presvlači se samo gornja površina modela. Presvlaka se ne sme vlažiti jer će se konstrukcija modela izvitoperiti ili čak polomiti.

Radi lepšeg izgleda i bolje vidljivosti u vazduhu i na zemlji modeli se presvlače papirom u boji, a mogu se i bojiti nitro lakovima u boji. Ubotrebljavaju se i sprejevi za lakiranje automobila.

Modele ne smemo lakirati u blizini nekog izvora toplote, jer su nitro lakovi zapaljivi. Sobni modeli se ne lakiraju.

reverse phone lookupTattoo DesignsSEO